Kozijnen hout

Kozijnen hout, kunststof of aluminium? Vind ze via kozijnen vinden.nl

Uw oude kozijnen zijn aan vervanging toe en u wilt ze laten vervangen door nieuwe kozijnen. Hout is wellicht het type materiaal waar u naar op zoek bent. Van welk soort materiaal u ook kozijnen zoekt, u wilt een bewuste en verstandige keuze maken. Via kozijnen vinden.nl ontvangt u in vijf eenvoudige stappen meerdere offertes van verschillende bedrijven bij u uit de omgeving. Deze service is geheel kosteloos en de offertes zijn vrijblijvend. U kunt de offertes op uw gemak vergelijken. De eerste stap in de juiste richting! Kies bovenaan de pagina uw categorie.

Kozijnen: hout in verschillende soorten

Veel mensen kiezen voor houten kozijnen. Hout waarvan kozijnen zijn gemaakt zijn grofweg te verdelen in twee soorten. Het kozijnen hout kan hardhout of zachthout zijn. Niet alle typen hout zijn geschikt voor het maken van kozijnen. Hout welke niet geschikt is, is bijvoorbeeld eikenhout omdat deze soort hout minder goed bestand is tegen weersinvloeden. Daardoor is dit type hout niet erg duurzaam. Soorten hout die wel geschikt zijn en vaak worden gebruikt voor het maken van kozijnen: hout van het type Meranti, Merbau en Afrormosia.

Kozijnen hout heeft onderhoud nodig

Hoeveel onderhoud nodig is, is afhankelijk van het materiaal van de kozijnen. Hout is een materiaalsoort welke periodiek onderhoud nodig heeft. U moet regelmatig de kozijnen controleren op houtrot en om de paar jaar het kozijnen hout goed schilderen. Op deze manier kunnen de kozijnen jarenlang mee. Houten kozijnen hebben wel een mooie natuurlijke uitstraling, maar hebben dus veel meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium kozijnen.

  • Vergelijk 5 leveranciers werkzaam in uw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Snel offertes op maat
  • De beste kwaliteit

Keurmerken & certificaten


Klanten over Kozijnenvinden.nl


Binnen 1 minuut de aanvraag ingediend en de zelfde dag al drie reacties, uiteindelijk heb ik met vier bedrijven gesproken en een aantal weken later zaten mijn kunststof kozijnen er al in.

- Nico van der Wulp

Wat een gemak! In no time contact met 5 professionals die weten wat ik wil, goed advies geven, en doen wat ze beloven. Scheelt mij veel tijd en het eindresultaat ziet er geweldig uit!

- Dennis de Wit

Wat een goede manier om in contact te komen met gespecialiseerde bedrijven, prettige duidelijke website, en direct in contact met leveranciers.

- Andrea Waterreus