Hardhouten kozijn

Eenvoudig offertes vergelijken voor kozijnen

Als uw kozijn hard toe is aan vervanging, zult u op zoek moeten gaan naar een bedrijf die een nieuw kozijn kan leveren en monteren. Maar waar begint u bij deze zoektocht? U wilt immers een goede vergelijking kunnen maken en op deze manier kiezen voor de beste en voordeligste optie. Kozijnen vinden.nl is de uitkomst. In vijf eenvoudige stappen ontvangt u kosteloos en geheel vrijblijvend offertes van verschillende bedrijven bij u uit de omgeving. Kies bovenaan de pagina uw categorie.

Hardhouten kozijn van diverse soorten hout

Een kozijn kan worden gemaakt van diverse soorten hout. Houtsoorten waarvan een kozijn kan worden gemaakt zijn bijvoorbeeld Meranti, Merbau en Afrormosia. Een typering in klasse 1 tot en met 5 wordt gehanteerd om de duurzaamheid van het soort hardhout aan te geven. Zo is een hardhouten kozijn van klasse 1 het meest duurzaam, en een kozijn van klasse 5 het minst duurzaam. Eikenhout, ook een soort hardhout, is minder goed bestand tegen weersinvloeden en is daarom minder duurzaam dan andere soorten.

Onderhoud aan een hardhouten kozijn

Welk type hardhouten kozijn u ook kiest, een houten kozijn heeft onderhoud nodig. Door de mooie, natuurlijke en klassieke uitstraling van een hardhouten kozijn, is het onderhoud iets wat veel mensen op de koop toenemen. Een houten kozijn moet jaarlijks in zijn totaal worden nagekeken op bijvoorbeeld houtrot. Periodiek zult u het kozijn opnieuw een verfbeurt moeten geven. Indien u dat met regelmaat doet, kunt u ook langer van uw kozijn genieten.

  • Vergelijk 5 leveranciers werkzaam in uw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Snel offertes op maat
  • De beste kwaliteit

Keurmerken & certificaten


Klanten over Kozijnenvinden.nl


Binnen 1 minuut de aanvraag ingediend en de zelfde dag al drie reacties, uiteindelijk heb ik met vier bedrijven gesproken en een aantal weken later zaten mijn kunststof kozijnen er al in.

- Nico van der Wulp

Wat een gemak! In no time contact met 5 professionals die weten wat ik wil, goed advies geven, en doen wat ze beloven. Scheelt mij veel tijd en het eindresultaat ziet er geweldig uit!

- Dennis de Wit

Wat een goede manier om in contact te komen met gespecialiseerde bedrijven, prettige duidelijke website, en direct in contact met leveranciers.

- Andrea Waterreus