Duurzame kozijnen

Duurzaamheid van kozijnen

Gevelelementen vervangt u als het goed is maar één keer. In principe zijn nieuwe gevelelementen voor de rest van uw leven. Het is daarom van belang dat u direct de juiste keuze maakt, want inruilen en iets nieuws kopen zit er bij kozijnen niet meer in. Duurzaamheid staat of valt in eerste instantie met de leverancier. Wanneer de leverancier een groot bedrijf is en aantoonbaar al vele tientallen jaren op de markt opereert, dan mag u er van uitgaan dat er goede producten geleverd worden. Tevens is het daarbij van belang om te weten, of deze kozijn leverancier gespecialiseerd is in het vervangen van gevelelementen bij particulieren.

Kozijnen via goede kozijn-leveranciers

Projectmatig kozijnen leveren of monteren in betonnen nieuwbouw, is toch iets anders. Ook gerenommeerde aannemers die tevens verbouwingen voor particulieren uitvoeren kunnen een duurzaam product leveren. U heeft meer zekerheid met duurzame kozijnen wanneer de leverancier ook echt zelf de kozijnen fabriceert. Veel kozijnaanbieders zijn dealers, die onder een gezamelijke naam inkopen, maar niets zelf produceren. Met een beetje pech monteert een onderaannemer uw kozijnen thuis. Zo’n montagebedrijf staat niet per se garant voor een duurzaam eindproduct en als u een klacht heeft kunt u gemakkelijk van het kastje naar de muur verwezen worden.

Kozijn kenmerken

Naast de leverancier zijn uiteraard de kenmerken van het product van belang. Garantie voor duurzaamheid wordt verhoogd wanneer de profielen en andere materialen keurmerken hebben of wanneer gecontroleerd wordt dat zij aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen. Bij productie van houten kozijnen is het ook van belang dat de kozijnen door middel van computergestuurde machines gefabriceerd worden. Dit geeft minder tolerantie en daardoor heeft ons klimaat minder kans het kozijn te laten verouderen.

  • Vergelijk 5 leveranciers werkzaam in uw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Snel offertes op maat
  • De beste kwaliteit

Keurmerken & certificaten


Klanten over Kozijnenvinden.nl


Binnen 1 minuut de aanvraag ingediend en de zelfde dag al drie reacties, uiteindelijk heb ik met vier bedrijven gesproken en een aantal weken later zaten mijn kunststof kozijnen er al in.

- Nico van der Wulp

Wat een gemak! In no time contact met 5 professionals die weten wat ik wil, goed advies geven, en doen wat ze beloven. Scheelt mij veel tijd en het eindresultaat ziet er geweldig uit!

- Dennis de Wit

Wat een goede manier om in contact te komen met gespecialiseerde bedrijven, prettige duidelijke website, en direct in contact met leveranciers.

- Andrea Waterreus