Houten kozijn

Vind de voordeligste kozijnen via kozijnenvinden.nl

Of u nu een kozijn van aluminium, kunststof of hout zoekt: u bent bij kozijnenvinden.nl aan het juiste adres. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een houten kozijn, kunt u via deze handige site eenvoudig offertes aanvragen bij verschillende bedrijven bij u in de buurt. Dit is raadzaam, omdat er vrij grote verschillen kunnen zitten in de prijzen die worden gehanteerd. Kies bovenaan de pagina uw categorie en in vijf eenvoudige stappen krijgt u kosteloos en geheel vrijblijvend offertes van maximaal vijf verschillende bedrijven. Vergelijk en maak uw keuze. Simpel!

Noodzakelijk onderhoud aan houten kozijn

Kozijnen kunnen worden gemaakt van verschillende soorten materialen zoals kunststof, hout of aluminium. Veel mensen kiezen voor hout vanwege de mooie, natuurlijke uitstraling. Ook kan een hout een heel klassieke uitstraling hebben. Houten kozijnen hebben echter wel noodzakelijk onderhoud nodig. U dient regelmatig houten kozijnen te inspecteren op houtrot en daarnaast hebben ze om de paar jaar een schilderbeurt nodig. Zo bent u verzekerd van een langere levensduur, en u kunt er nog langer van genieten.

Houten kozijn van hardhout of ander hout

Voor de productie van een houten kozijn kunnen verschillende houtsoorten worden gebruikt. Een hardhouten kozijn is verkrijgbaar in vijf verschillende klassen. De klasse bepaalt de duurzaamheid en dus de levensduur van het hardhout. Klasse 1 is zeer duurzaam terwijl klasse 5 het minst duurzaam is. De meest gebruikte houtsoorten om een houten kozijn van te maken zijn het tropische hardhout Meranti en de houtsoort Merbau. Een minder duurzaam kozijn is die van eikenhout, omdat dit soort hout minder goed bestand is tegen weersinvloeden.

  • Vergelijk 5 leveranciers werkzaam in uw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Snel offertes op maat
  • De beste kwaliteit

Keurmerken & certificaten


Klanten over Kozijnenvinden.nl


Binnen 1 minuut de aanvraag ingediend en de zelfde dag al drie reacties, uiteindelijk heb ik met vier bedrijven gesproken en een aantal weken later zaten mijn kunststof kozijnen er al in.

- Nico van der Wulp

Wat een gemak! In no time contact met 5 professionals die weten wat ik wil, goed advies geven, en doen wat ze beloven. Scheelt mij veel tijd en het eindresultaat ziet er geweldig uit!

- Dennis de Wit

Wat een goede manier om in contact te komen met gespecialiseerde bedrijven, prettige duidelijke website, en direct in contact met leveranciers.

- Andrea Waterreus